Pierre Gimonnet & Fils

Familjen Gimonnet började odla druvor i Champagne redan år 1750. I början såldes druvorna till stora handlare, men under perioden mellan de två världskrigen började man göra egen champagne.

 

Från 1955 tog Pierres son Michel över verksamheten och började utveckla en rad nya spännande champagner. Då han kände varje liten odlingslott väl från sin ungdom, var det naturligt att låta dess olika egenskaper framträda i vinerna.

 

Idag är det Olivier och Didier, Michels söner, som tillsammans gör  stora champagner från de 26 Ha Chardonnay i Côte de Blancs i Grand Cru- och Premier Cru-lägen. De flesta vinstockarna har en ansenlig ålder, 80% är mer än 30 år gamla och 55% mer än 40 år gamla.

http://www.champagne-gimonnet.com/

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF

Gå med i vårt nyhetsbrev

Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se