ChampagneHuset Collection Coulon

Systembolagets beställningsortiment

Pris 897,-      3 x 750 ml

Knappt en mil sydväst om Reims ligger byn Villedomange. Vid en första anblick verkar inte mycket ha hänt sedan sedan den franske författaren och sedemera akademiledamoten Jean de la Fontaine bodde här på 1600-talet.

 

Men skenet bedrar. Bakom de gamla murarna till Coulon Père et Fils framställer Oliver och Florence Coulon numera egna champagner som ger stora upplevelser. Tidigare sålde Coulon hela sin skörd till byns kooperativ, men då druvorna höll så hög kvalitet bestämde de sig för att skapa en egen kollektion – allt av Premier Cru-klass. Resultatet kan du nu njuta i ChampagneHusets Collection Coulon.

 

Druvorna kommer från egen odling på endast 8 ha i byn och närliggande Coulommes-la-Montagne. Firman grundades 1867 och drivs nu i femte generationen. En genomgående tanke är sköta sin vingård ekologiskt och låta vinerna få längre tid på jästen än brukligt. Resultatet blir fylligare champagner som kräver lägre dosage.

 

Coulon Tradition

En smakrik entréchampagne när du önskar servera en aperitif när man samlas innan middagen eller om du bara vill avnjuta en god champagne som ”belöning”. Druvsammansättningen är 35 % Pinot Noir, 50 % Pinot Meunier samt 15 % Chardonnay.

 

Coulon Réserve

I denna flaska gifter sig 25% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier med 50% Chardonnay. Basvinet är från 2006 vilket gör att denna champagne fått en fin mognad efter fem år på jästen. Reservviner från 2002, 2004 och 2005 och en dosage på 7 g/l. Här har vi en lite fylligare champagne som fungerar utmärkt till lite smakrikare fisk- eller kötträtter.

 

Coulon Millésime 2002

Här har vi en stor matchampagne från det legendariska vinåret 2002. En tredjedel av vardera Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay fyller denna årgångschampagne. Trots sina 10 år på jästen är vinet ändå ungdomligt. Vinet går att dricka redan idag med stor njutning! Med lagring kommer det att växa flera ”smaksteg”. Det är alltså en champagne som redan i dag ger en stor smak- och doftupplevelse, men som vinner i mognad åtminstone ett decennium framöver.

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se