CHAMP. NAMN I VERSALER (RUBRIK 1)

ARTNR 23456 (Rubrik 3)
795:- (Rubrik 3)

Denna vara är slutsåld men kan beställas som privatimport. (Stycke + Kursiv)

 

Beställ på systembolaget (Stycke)

 

Detta är en headline (Rubrik 3)

”Ostron kräva dessa drycker!”
Grebbestad. Smaka på det ortsnamnet. Visst känner du en sälta av västerhavet och det ostron som världens finsmakare skattar högst av alla sorter, Ostrea edulis.

Det är faktiskt så att här plockas det ostron som av finsmakare anses vara det bästa av alla ostronsorter i världen.

Här i det gamla fiskeläget strax söder om Strömstad med sina perfekta förutsättningar med havsklippor och sandbankar och ett friskt västerhav så kretsar livet mycket kring ostron – och champagne. Detta mycket tack vare Ostronakademien som bildades 2004. Syftet var att skapa förutsättningar och intresse så att fler än några inbitna ortsbor eller gäster på finkrogen kunde få njuta av denna extraordinära kvalitet och smakupplevelse som man hade helt naturligt i sina vatten.

 

  • Fakta (GLÖM EJ ATT FYLLA I DENNA RUBRIK)

    Druvor: 100% Chardonnay
    Metod: Traditionell. Vinet jästes på tank med malolktisk jäsning innan det tappas på flaska för flaskjäsning.
    Lagring/dosage: Efter 6 års lagring med jästen dekorerades vinet med en dosage på 8 g/l.

  • Beskrivning (GLÖM EJ ATT FYLLA I DENNA RUBRIK)

    Vinet har en frisk och aromatisk doft av äpple, lite anis, en aning bröd och lite citrus. Smaken är elegant och komplex, torr med frisk syra, ton av hasselnötter och lite kola med lång eftersmak.

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se