CHAMPAGNEHUSET COLLECTION JOSÉ MICHEL

Systembolagest beställningssortiment 77754, Pris 2094:-, 6X750ML

 

Champagne José Michel som startades 1847 är välbekanta för sina goda champagner. Femte generationen vinodlare driver verksamheten i den lilla byn Moussy strax utanför Epernay. De 11 hektaren är utspridda runt byn. De övre vingårdarna har mer lera i jorden och är planterade med Pinot Meunier och Pinot Noir. De nedre vingårdarna har mer kalk i jorden och är planterade med Chardonnay. Jäsning sker både i ståltank och ekfat och vinerna genomgår mestadels malolaktisk jäsning och får en måttlig dosage.

Beställ på Systembolaget

 • José Michel Brut Tradition

  70 % Pinot Meunier och 30 % Chardonnay som jästs på fat. Frisk äpplig doft och rustik matinriktad smak med äppelfrukt. Prova till smakrik fisk eller ljust kött.

 • José Michel Brut Pinot Meunier

  Här har vi 10 % Pinot Meunier vilket ger en läcker stil med exotisk frukt och den lilla parfymerade fruktsötman som är så typisk för Meunier. Krämig fin stil som bör passa utmärkt till skaldjur med sötma eller buffémat.

 • José Michel Brut Rosé

  Rosé som har jäst med skalen kallas Rosé de Saignée. Denna består av 50 % Pinot Noir och 50 % Pinot Meunier, således en Rosé des Noirs! Stor bärig doft med hallon och fyllig smak med ton av svarta vinbär och lite lakrits. Prova till smakrika kycklingrätter.

 • José Michel Extra Brut

  60 % Pinot Meunier och 40 % Chardonnay jäst på fat och bara 2 g/l i dosage borde ge en mycket frisk stil vilket stämmer. Toner av röda vinbär, äpplen och citrus blandas med en mineralisk ton som gör att man gärna vill prova detta till skaldjur.

 • José Michel Brut Millésime 2007 Grand Vintage

  Årgångsvinet från 2007 består av 45 % Pinot Meunier och 55 % Chardonnay där en del av Chardonnaymusten jästs på fat. Stor doft med rostat bröd och exotisk frukt och en fyllig krämig smak av exotisk frukt med lång intensiv eftersmak. Detta vin tål en hel del smakrik mat som t ex ljust kött.

 • José Michel Special Club 2008

  Clubvinet är gjort genom att blanda 50 %  Pinot Meunier med resten Chardonnay från 70-åriga stockar där en del av musten jästs på fat. Resultatet efter 5 år på jästen är ett fylligt komplext vin med mogna äpplen, liten fatton och lång komplex eftersmak. Drick till fisk med smakrika tillbehör eller ljust kött.

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se