José Michel & Fils

Champagne José Michel som startades år 1847 är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som producenten hanterar och representerar på bästa sätt.

De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och ett antal byar kring byn med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir som endast används i produktionen av roséchampagne. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil.

Champagnehuset innehar högsta HVE-certifiering, strikta riktlinjer från franska jordbruksverket för ett hållbart jordbruk. Herr José Michel har lyft champagnehuset till höga höjder och börjar närma sig 90 år, det finns inte en årgång han inte minns med exakt väder och druvblandning. Trots sin ålder är han än idag involverad i produktionen för att se till så kvalité och tradition efterföljs.

http://www.champagne-jose-michel.com

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se