OM OSS
SMÅ ODLARE – STORA CHAMPAGNER

MED LÅNG ERFARENHET OCH PASSION FÖR GODA DRYCKER FRÅN CHAMPAGNE.

”STORA CHAMPAGNER FRÅN SMÅ ODLARE”

Har du gjort samma reflektion: Vi svenskar är måna om att dricka och bjuda på viner av god kvalitet? Men när det kommer till vinernas vin champagne, så är det alltför många som nöjer sig med en standarddryck om än från ett välkänt hus.

Det var denna insikt, ihop med kunskapen att det fanns många mindre odlare som var passionerade att framställa champagne med stor smak till ett pris som var rimligt, som år 2002 ledde till att vi etablerade ChampagneHuset och slog fast vår ambition att erbjuda: ”Stora champagner från små odlare”.

ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.

En handfull små producenter som erbjöd god kvalitet till bra priser utgjorde det första sortimentet. Efter täta besök i regionen och mer och mer kontakter med odlarna delade de efter hand med sig med tips på andra små passionerade producenter som erbjöd stora champagner. Idag omfattar vårt utbud över 200 champagner från så gott som samtliga deldistrikt i Champagne som alla har sin egna karaktär, stil och smakupplevelse.

 

SPECIALIST PÅ SPECIAL CLUB

Vi har under många år arbetat med odlare anslutna till ”Club Tresors de Champagne” eller ”Special Club” som man säger i dagligt tal. Denna sammanslutning av odlare startade redan på 70-talet och omfattar idag 28 mycket kvalitetsmedvetna odlare. ChampagneHuset har äran att representera de flesta av dessa odlare i Sverige och många av dessa cuvéer återfinns i Systembolagets sortiment.

Vi erbjuder alltså dig hela den bredd som landskapet Champagne har att erbjuda i form av odlarchampagner av högsta klass, oavsett stil, druvsort eller årgång. Vi har dessutom försäkrat oss om tillgång till några av de få producenter som i sina källare gömmer gamla fantastiska årgångar av champagne – en unik skatt.

 

Santé

INGER & PETER WIRNÄS

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se