Champagne

Vincent Joudart Special Club 2008

Kan beställas via privatimport hos ChampagneHuset

Den mycket försynte och perfektionistiske Vincent sköter sina 8 ha odlingar i Fèrebrianges själv med hjälp några timmar per vecka. Detta är en ganska okänd by strax söder om Côte de Blancs. Han har hjälp av sin fru Micheline med kontoret. Vincent odlar alla tre druvsorterna och gör sitt vin helt utifrån vad årgången medger.

Detta vin är från den makalösa årgången 2008 och gjort av 30% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier och 30% Chardonnay som jästs på tank. Vinet har sedan jästs en andra gång på flaska där det sedan utvecklats med jästfällningen under fem år i källarna och det degorgerades 30/4 2015 med en dosage på 8 g/l. Detta är en högklassig champagne som passar utmärkt till skaldjur och eleganta fiskrätter.

 

 

  • Detta vin är från den makalösa årgången 2008 och gjort av 30% Pinot Noir, 40% Pinot Meunier och 30% Chardonnay som jästs på tank. Vinet har sedan jästs en andra gång på flaska där det sedan utvecklats med jästfällningen under fem år i källarna och det degorgerades 30/4 2015 med en dosage på 8 g/l. Detta är en högklassig champagne som passar utmärkt till skaldjur och eleganta fiskrätter.

     

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se