Smakprofil
Champagne Henri Goutorbe är ett familjeägt champagnehus byggt på den plantskola som Emile Goutorbe startade efter vinlusens härjningar i slutet av 1800-talet. Efter första världskriget då han drog igång sitt företag var efterfrågan på nya stockar ännu stor i Champagne och framgångarna gjorde det möjligt för Emile att köpa några små vingårdar i området. Med tiden har champagnetillverkning blivit en integrerad del av familjen Goutorbes affär.
Emile efterföljdes av sonen Henri vilken i sin tur förde vidare såväl passion som kunskap till sonen René som kom att utöka vingårdarna och modernisera vineriet. Idag är också Renés barn Etienne och Bertrand involverade i familjeföretaget. Som medvetna odlare, som än idag också säljer vinstockar, verkar de för att främja biodiversitet och arbetar sedan flera år tillbaka enligt märkningen V.D.C (Sustainable Viticulture in Champagne) initierad av Comité Champagne.
Sedan mer än tio år tillbaka producerar Goutorbe egen el som används i vineriet och till eldrivna fordon. Hästar arbetar i en del vingårdar och fem bikupor ger honung som serveras till frukosten på familjens hotell Hotel Castel Jeanson.