Här möter du 20 egensinniga odlare som inte är rädda att få jord under naglarna. Mindre odlare som var passionerade att framställa champagne med stor smak till rimligt pris och anledningen till att ChampagneHuset föddes 2002.
ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning. ChampagneHusets filosofi är att visa fram den stora spännvidd som de små odlarna erbjuder genom sitt sätt att gör champagne utifrån årgångarnas och traktens speciella förutsättningar. Om man jämför med de stora husen som har som mål att producera exakt samma smak varje år, så kunde inte dessa små odlare ha en mer avvikande uppfattning.
Här kan du läsa allt det viktigaste om beteckningar, terroir, regioner och annat om champagne som du gått och undrat över. Smidigt förpackat i pedagogisk bokstavsföljd. Avnjutes gärna med en valfri Millésimé (finns under M). God läsning och Santé!