Smakprofil
Champagne José Michel som startades år 1847 och är ett av de äldsta champagnehusen i byn Moussy som ligger alldeles utanför Epernay i Côte Sud d’Epernay som hör till Vallée de la Marne. Här dominerar Pinot Meunier som man hanterar och representerar på bästa sätt. De producerar 90 000 fl/år från sina 10 ha i Moussy och några grannbyar med lika delar Pinot Meunier och Chardonnay med en mindre mängd Pinot Noir som endast används i produktionen av roséchampagne. Det finns en felaktig bild att Pinot Meunier endast används i standardchampagne men det motbevisar José Michel kraftigt. Deras högsta kvalitéer innehåller stora delar av druvan och resultatet är fantastiskt. Långlivade champagner av hög kvalité i en generös stil.
José Michel & Fils Brut Tradition tycker vi är komplex, mycket frisk, något utvecklad smak med inslag av plommon, rostat bröd, röda äpplen, nougat, apelsin och mineral.