Med utgångspunkt i Cuis och alla sina marker i Côte de Blancs är Gimonnet kungen av Chardonnay. De har hela 28 ha i Cramant, Chouilly, Oger, Cuis och Vertus. De tre första är Grand Cru och två sistnämnda är Premier Cru-klassificerade.
”The art of blendning” är Gimonnets filosofi. Målet är att blanda ett basvin så resultatet blir komplext och komplett. Därför kan vissa champagner innehålla upp till 100 olika viner för att få den perfekta balansen mellan elegans, fräschör och mognad. Att lägga så stor vikt i blandningen är för att respektera och upprätthålla den traditionella produktionsmetoden som använts i hundratals år.
”The art of blendning” är Gimonnets filosofi. Målet är att blanda ett basvin så resultatet blir komplext och komplett. Därför kan vissa champagner innehålla upp till 100 olika viner för att få den perfekta balansen mellan elegans, fräschör och mognad. Att lägga så stor vikt i blandningen är för att respektera och upprätthålla den traditionella produktionsmetoden som använts i hundratals år.
Familjen har odlat druvor sedan år 1750 och som sedan såldes till de stora husen. Åren mellan världskrigen började de producera själva och 1955 tog Michel Gimonnet över och utvecklade produktionen mycket och hans uppväxt bland vingårdarna har verkligen satt sin prägel på huset idag. Han kände till varenda liten ranka och sten vilket lett till deras perfektion på vingårdslägen och blandning. Idag är det Michels söner Didier och Olivier som styr familjeföretaget.
Champagnerna är eleganta och friska med djupa toner. Sockertillsatsen, dosagen, är aldrig mer än nödvändig, de säger ”just dosage” och ligger aldrig över 6g/l.