Smakprofil
Komplex i doft och smak, gula äpplen, vit stenfrukt, mogen citron, lätt brödig, snygg mineralitet
Champagne ”Ostron” togs fram av landets främsta ostronentusiaster som exempel på den ultimata drycken till Ostrea Edulis, det platta ostronet som växer i Bohusläns kalla och rena vatten, och som håller högsta världsklass.
Champagnen är en ren Chardonnay från Le Mesnil-sur-Oger och således av Grand Cru klass. Denna upplaga är dessutom en ren årgångschampagne från 2011, även om det inte anges på etiketten. Bakom vinet står Vincent Bauchet, vinmakare på Pertois-Moriset, som valde ut de bästa druvorna från Le Mesnil till en årgångscuvée 2011 tillägnad hans dotter Camille och buteljerad i en vacker specialflaska.
Vinet är jäst på tank med malolaktisk jäsning, har Lagrats på flaska med jästfällningen i 7 år och har sedan fått en dosage på 7 g/l.
Denna champagne är en mer mogen, men frisk variant, med tydliga mineraltoner vilket passar utmärkt till ostronens intensiva smak och höga mineralitet.