Juillet-Lallement

Familjehuset Julliet-Lallement äger strax över 4 ha i Verzy och Sillery, två byar som båda är klassificerade Grand Cru i Montagne de Reims. Det är Jean Lallement och hans fru Virginie som driver verksamheten med utgångspunkt i Verzy där de varje år producerar 20 000 flaskor. Vingårdarna är planterade med mestadels Pinot Noir, Chardonnay och en liten del Pinot Meunier. Medelåldern på vinrankorna är hela 40 år där de äldsta är planterade redan år 1949 av farfar Arthur Lallement, druvorna från den specifika vingården går till deras största stoltheter.

Huset grundades i början av 1900-talet och Jean förvaltar sedan år 2003 egendomen med största engagemang och passion. Han brinner för sitt jobb och vill förmedla bästa möjliga hantverk med stor respekt för naturen. Hans motto är att en välmående vingård lämnar en bra produkt. Naturen ska göra sitt och det är därför han väljer att använde allt mindre dosage i champagnerna, den ska finnas som en balans och gifta ihop smaker men inte dölja något.

De producerar champagne av mycket hög kvalité och år 2010 uppdaterade de hela sitt vineri med nya tankar samt utrustning och förbereder sig för att höja den höga ribban ytterligare.

http://champagnejuilletlallement.francefinewines.eu/

Ladda ner vårt champagnelexikon

Lexikon som PDF


Tel: 0702-999 888,  E-post: info@champagnehuset.se